Известување за нови канали

Почитувани корисници,

Ве информираме дека на дигиталната платформа на Телекабел се пуштени каналите Арена Спорт 1,2,3,4,5 HD, Арена Еспорт HD и Арена премиум 1,2,3 HD.

За да можете да ги следите каналите, потребно е да извршите автоматско пребарување на Вашиот ТВ приемник или рачно пребарување на следниве фреквенции:

каналите Арена Спорт 1,2,3,4,5 HD ги има на следниве фреквенции:

Гевгелија и Радовиш – 602 000 Hz,
Делчево – 618 000 Hz,
Штип и Св.Николе – 674 000 Hz,
Кавадарци и Неготино – 642 000 Hz,
Кочани – 634 000 Hz,
Валaндово – 650 000 Hz,
Прилеп – 570 000 Hz,
Битола – 498 000 Hz,
Струмица – 570 000 Hz,
Велес – 514 000 Hz,
Пробиштип – 450 000 Hz,
Скопје – 698 000 Hz,
Охрид – 682 000 Hz

каналите Арена Премиум 1,2,3 HD и Арена Еспорт HD ги има на следниве фреквенции:

Штип – 570 000 Hz,
Кочани – 626 000 Hz,
Делчево и Валaндово – 658 000 Hz,
Скопје – 786 000 Hz,
Струмица – 578 000 Hz,
Битола и Прилеп – 306 000 Hz,
Гевгелија – 634 000 Hz,
Охрид – 706 000 Hz,
Пробиштип – 458 000 Hz,
Велес – 490 000 Hz,
Кавадарци и Неготино – 666 000 Hz,
Радовиш – 610 000 Hz,
Св.Николе – 746 000 Hz.

Symbol rate 6900 и QAM 256

 

За дополнителни информации и прашања, Ве молиме обратете се на телефонскиот број: 032/612-612.
Телекабел