СЕМЕЕН ПАКЕТ

 

(1) Дополнителен интернет сообраќај: 0.1 денар/MB

Корисникот може да побара продолжување на користење на интернет сообраќај за тој месец со испраќање СМС на телефонскиот број 600000 со содржина: DATA START. Прекинување на дополнителното користење на интернет сообраќај се врши со испраќање СМС на телефонскиот број 600000 со содржина: DATA STOP.
Дополнително користење на интернет сообраќај за Семеен пакет вкупно најмногу е 10GB, односно корисниците може да активираат дополнителен интернет и да трошат 10GB месечно за сите 4 броја заедно.
Дополнителното користење на интернет сообраќај се наплаќа по мегабајт и цената изнесува 0.1 денар/MB.

Надградба +20GB/+150GB национален интернет 

(2) Опциите +20GB и +150GB можат да се активираат со испраќање СМС со содржина “START20” односно “START150” на број 600000, преку корисничкиот профил на moj.telekabel.com.mk или во најблискиот наплатен центар. Опциите +20GB и +150GB национален интернет за +200 и +300 денари месечно автоматски се обновуваат (реактивират) секој следен месец и важат заклучно со календарскиот месец во кој корисникот побара деактивација преку клик на копчето за деактивација на Мој Телекабел, испраќање СМС порака за деактивација со содржина “STOP20” односно “STOP150” на број 600000 или барање за деактивација во најблискиот наплатен центар на Телекабел.”

За Семеен пакет надградбата важи за сите 4 броја заедно. Ако имале сите 4 броеви заедно за трошење 20GB месечно, после надградба ќе имат 40GB/месечно, односно 170GB/месечно.